2008-03-17

17 mars 1998: Gary Numan på Fryshuset

Gary Numan 5

Ikväll (fast det hinner säkert bli en ny dag innan jag skrivit klart) är det 10 år sedan Gary Numan spelade på Klubben på Fryshuset. Naturligtvis var jag där; vad fan trodde ni?


Efter förbandet Robot (om någon minns dem: ett småputtrigt indiepopband med lite synthslingor av den typen som var på modet i slutet av 90-talet) gick Numan på.


Gary Numan 6

Någonstans i mina gömmor har jag låtlistningen – möjligen Garys egen; den satt fasttejpad på en av monitorhögtalarna – men eftersom jag inte ens vet i vilken av ett dussin kartonger den ligger orkar jag inte gräva fram den nu. Föga förvånande byggde setet i första hand på Exile, men han spelade naturligtvis också många av klassikerna ("Cars", "Are 'Friends' Electric?", "Down in the Park") och ett par överraskningar som "Noise Noise" och "Voix", vill jag minnas.


Gary Numan 12


Nåja. Det var en minnesvärd tillställning, och jag tycker mig också minnas att den direktsändes på webben. (Man Känner Sig Gammal™ när man minns webbsändningar för tio år sedan.)Gary Numan 14

Alla bilder © Anders Wahlbom 1998. Antagligen borde jag skanna om dem – något år när jag hittar rätt kartong.
2010-02-11: Alla bilder av Anders Wahlbom 1998, släppta under Creative Commons-licensen Erkännande-Ickekommersiell-Dela Lika 2.0 Generisk. Omskannade sedan jag skrev det här inlägget för två år sedan.

Inga kommentarer: